En kväll i brasans sken

Paul bläddrar bland pappren. Bild Margareta Håkansson

Årets berättarkväll börjad med en god gröt (Tomtegröt det ordet använder vi ibland hemma vilken gröt är det då,  gissa? Rätt svar kommer senare) På det blev det kaffe med goda kakor. Sedan bänkades vi framför brasan . Paul plockade upp ett antal papper som han tänkte läsa ur men dom låg i fel ordning och sedan visade det sig vara fel papper. Men nästa år får vi kanske höra fortsättningen. Där emot berättade han om sin tia-attack (lätt stroke) och hur han då upplevde en känsla av fullkomlighet, en kort stund. En berättelse om en hemtjänst anställd som blir stoppad av polis för körandes en obesiktigad bil och hur man löser det. Christer Håkansson kunde också berätta hur man kan uppleva och lösa sådant.   En vers om hur det mesta nu blir kaos i medias värd, som mest förr kunde tänkas vara ”ingen ko på isen”.

 

Karin Brungård närmast i bild. Bild Margareta Håkansson

Ulla Brunngård talade om när hon som 7 åring tittade på medan rörmokarna monterade in hydrofon och vatten i deras hem, om man inte vet att kofot är benämnig på ett verktyg kan få en att dra andra slutsatser.  Åke Brunngård berättade om när han läste i Lund.  Han och andra studenter brukade besöka en dam på söndagarna.  En gång talade hon om, att hon hade haft inbrott i sin sommarstuga.  En polis var och undersökte . Det visade sig sedan att den polisen eldade upp ett äldreboende, 9 personer dog däribland hans ex fästmö och hans föräldrar. Det var även han som hade gjort inbrottet i sommarstugan.

Bild Margareta Håkansson

Att åka i en kapsåg på vagn med en häst som blir skrämd av en lastbil, varav hästen flyr över ett dike varav kapsågen ramlar av vagnen med Ingvar Waldemarsson, men det gick bra. Oskadd kom Ingvar ur, ingen kontakt med sågklinga.  Berättelse om kassaskåp där nyckel försvinner, hur man får frakta den till en låssmed som lyckas få upp skåpet.  Om lämpligheten att ha reservnyckel i skåpet, kan man fundera över.

Att sedan original nyckel hittas är ju helt naturlig, eller hur.  Yster häst kan få den bästa tårta att ändra utseende och mycket annat berättades, många självupplevda berättelser vilket jag tycker var intressant .

Rätt svar= risgrynsgröt

 

Sune Johansson

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.