Tipspromenaden 2018

Lars-Rune, Monika och Astrid 89 års högsta hugg på nästa fråga.

Majvädret har varit soligt och varmt och lockat många till bygdens tipspromenader. Vid vår tipspromenad i Bråttensby kom det visserligen några droppar regn, men det hindrade inte att tillströmningen var närmast rekordartad: 71 vuxna och 20 barn kom, vilket satte en viss press både på utrymmet i bygdegården och på fikapersonalen, Margareta, Christer och Eva. Men allt gick fint, kaffet, smörgåsarna och kakorna räckte och alla fick någonstans att sitta.

Det var många barn med på tipspromenaden.

Promenaden utgick från Frisegården och gick en runda uppe i skogen, liksom förra året. Vuxenfrågorna var lite för kluriga för att någon skulle få 12 rätt, men Aina Andersson och Kurt Brunnegård lyckades få in 11 rätt. Tredje pris gick till Åke Andersson med 10 rätt och närmast på skiljefrågan. Han gissade att Frisegårdens lagård var 36 m 12 cm, vilket får anses lysande, med tanke på att det rätta svaret var 36 m 19 cm.

Barnfrågorna hade som vanligt samma teman som vuxenfrågorna och här var det Stina Öberg som vann med tolv rätt och närmast på skiljefrågan. Även hon var väldigt nära, när hon gissade att det var 74 stenar i burken, som innehöll 72 stenar. På delad andraplats kom Saga (efternamn okänt) och Ellen Ericsson.

Ladugårdens längd skulle utrönas.

Tack för i år och välkomna tillbaka nästa år!

Barbro och Kjell Johansson

 

Rätt svar:

 1. D-vitamin
 2. Jordanien
 3. Polen
 4. Storspov
 5. Internationella kampanjen för att avskaffa kärnvapen, ICAN
 6. Sem, Ham och Jafet
 7. Armen
 8. Flax
 9. Häckla lin
 10. De orsakar bidöd
 11. Pozidriv
 12. Ett bröd

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.